Cookies verwijderen
    • 24 May 2022
    • 2 Minuten te lezen
    • Donker
      Licht

Cookies verwijderen

• Donker

Article Summary

Het kan gebeuren dat je systeem niet laadt zoals de bedoeling is, of dat een knop ineens niet meer lijkt te werken. In dit soort gevallen kan het handig zijn om als eerste stap de cookies van je browser te verwijderen.

TIP:

Dat je bent ingelogd in je FreshPortal systeem staat bijvoorbeeld opgeslagen in een cookie. Pak daarom voordat je verder gaat je inloggegevens er vast bij, zodat je straks direct verder kan.

Chrome

1. Klik in de rechter bovenhoek van Chrome op de drie puntjes.
    2. Kies in het menu dat verschijnt voor 'Instellingen'.
    3. Er opent een nieuw tabblad met aan de linkerkant een menu. Kies daarin voor 'Privacy en beveiliging'.
    4. Klik nu in het midden van de pagina op 'Browsegegevens wissen'.
    5. Op het tabblad 'Basis' (standaard geselecteerd) kan 'Alles' geselecteerd worden als tijdseenheid, en kan je de cookies aangevinkt houden.
    6. Klik vervolgens op de knop 'Gegevens wissen'.
    7. Ga terug naar FreshPortal en ververs de pagina (of gebruik het menu om bijvoorbeeld naar je dashboard te gaan). Je moet nu opnieuw inloggen.
    8. Controleer of dit het probleem heeft opgelost. Zo niet, neem dan contact op met support.

Edge

1. Klik in de rechter bovenhoek van Edge op de drie puntjes.
    2. Kies in het menu dat verschijnt voor 'Instellingen'.
    3. Er opent een nieuw tabblad met aan de linkerkant een menu. Kies daarin voor 'Privacy, zoeken en services'.
    4. Klik nu in het midden van de pagina bij "Browsegegevens nu wissen" op de knop 'Kiezen wat u wilt wissen'.
    5. Houd 'Cookies en andere sitegegevens' aangevinkt, kies als tijdseenheid voor 'Gehele tijd'.
    6. Klik vervolgens op de knop 'Nu wissen'.
    7. Ga terug naar FreshPortal en ververs de pagina (of gebruik het menu om bijvoorbeeld naar je dashboard te gaan). Je moet nu opnieuw inloggen.
    8. Controleer of dit het probleem heeft opgelost. Zo niet, neem dan contact op met support.
    Wat zijn cookies

Cookies zijn kleine tekstbestandjes die je browser gebruikt om informatie van en voor websites op te slaan. Denk bijvoorbeeld aan inloggegevens, maar ook aan de instellingen die je op een bepaalde website gebruikt. Dit soort informatie wordt opgelagen in cookies. Cookies kunnen door andere partijen ook voor advertentiedoeleinden gebruikt worden. Hierdoor verzamelt je computer eigenlijk van elke website wel cookies. Soms kan het gebeuren dat een cookie niet goed opgeslagen wordt, wat fouten kan veroorzaken als de website die de informatie nodig heeft deze niet krijgt maar wel denkt deze te kunnen krijgen. In dat geval kan je je cookies verwijderen, zodat elke website opnieuw zijn cookies door moet geven.