Floriday API activeren
    • 11 Oct 2022
    • 2 Minuten te lezen
    • Donker
      Licht

Floriday API activeren

• Donker

Article Summary

Om vanuit FreshPortal via Floriday te kunnen werken (bijvoorbeeld om brieven in te sturen) is het van belang dat je de API activeert door de sleutel in te voeren. Hier vertellen we je hoe je dat doet.

API-sleutel invoeren

Volg deze stappen om de Floriday API te activeren:

1. Ga naar Floriday en log in met je Floriday gebruikersnaam en wachtwoord (https://app.floriday.io);
    2. Klik binnen Floriday op 'Instellingen';
    3. Klik in je instellingen op 'Apps & koppelingen';
    4. Zoek in de lijst naar FreshPortal;
    5. Klik op de knop 'Activeren';
    6. Er verschijnt een lange reeks letters en cijfers, dit is de API-sleutel. Kopieer deze en plak de sleutel in de Floriday API instellingen in je FreshPortal systeem om de koppeling te activeren.

Kopiëren en plakken
    Op een Windows computer kan je makkelijk kopiëren en plakken door tekst te selecteren met de muis en vervolgens op Ctrl + C te drukken om te kopiëren, en Ctrl + V om te plakken. Je kan ook met de rechter muisknop op de geselecteerde tekst klikken en dan te kiezen voor 'Kopiëren', om vervolgens met de rechter muisknop te klikken op de plek waar je wil plakken en daar te kiezen voor 'Plakken'.
    Let op:
    Het kan maximaal 30 minuten duren voordat de koppeling tussen FreshPortal en Floriday volledig actief is.

Floriday module instellen

Om in te stellen wat er via de koppeling met Floriday verzonden kan worden moet deze ingesteld worden. Dit doe je als volgt:

1. Ga in je FreshPortal systeem naar de module 'Floriday IO' (deze staat doorgaans onder het submenu 'Algemeen' in de grijze menubalk, maar het kan zijn dat deze in jouw systeem op een andere plek staat);
    2. Op de pagina van de koppeling met Floriday zie je verschillende blokken. Klik bij het blok 'Verkoopeenheden' op het potloodje rechts bovenin de titelbalk van het blok;
    3. Vink aan welke ladingdragers gebruikt worden voor de verschillende toepassingen (de namen verschijnen als je met de muis over de icoontjes beweegt) en klik op 'Opslaan'.
      Let op:
      Selecteer hier altijd ook  ladingdrager 'Geen'. Dit zorgt er voor dat je een brief aan kan maken waar geen ladingdrager op staat, bijvoorbeeld voor artikelen uit een nabestelling die op een andere kar worden gezet.
      In het blok 'Veilingen' staat een tabel met alle beschikbare veilingen. Om een brief naar een specifieke veiling te kunnen sturen moet deze hier aangezet worden.
    4. Klik op het rode kruisje voor de veiling die je aan wil zetten;
    5. Druk op de spatiebalk.
    Rood kruisje of groen vinkje
    Als een veiling uit staat, staat er een rood kruisje in de tabel. Als de veiling aan staat, is het een groen vinkje.