Webshop onder eigen domein
    • 19 May 2022
    • 2 Minuten te lezen
    • Donker
      Licht

Webshop onder eigen domein

• Donker

Article Summary

Met deze module kan je de webshop een professionele uitstraling geven door deze bereikbaar te maken op je eigen domeinnaam, zoals bijvoorbeeld webshop.myflowercompany.nl of shop.flowers4sale.com.

Zonder deze module zal de webshop bereikbaar zijn op één van de standaard URL's, bijvoorbeeld:

• flowercompany.freshportal.com (webshop V2) of
    • flowercompany.freshportal.shop (webshop V3)

SSL-beveiliging
    Bij deze module hoort ook de zogenaamde SSL-beveiliging door installatie van een SSL-certificaat (behorend bij je eigen domeinnaam van de webshop), waarmee alle data, dus ook de inloggegevens van de webshop gebruiker, veilig versleuteld over het internet wordt verstuurd.

Aanvragen webshop onder eigen domein en SSL-beveiliging
    Volg onderstaande stappen om ook jouw webshop een professionele uitstraling te geven en veiligheid op hoog niveau toe te voegen.

1. Vraag een offerte aan via sales@freshportal.com en geef direct aan wat de gewenste URL (adres) moet worden.
      Let op: het domein dient dus in je bezit te zijn en je dient toegang te hebben tot de omgeving waarin je de domeinnaam en DNS kunt beheren, dus de klantomgeving bij je provider, vaak een 'dashboard' of 'control panel' genoemd. In sommige gevallen moet je zelf contact op te nemen met je provider of kan je interne IT-afdeling dit voor je regelen.
    2. Beschik je nog niet over een eigen domeinnaam of wil je die verhuizen, dan kunnen wij dat ook voor je regelen. Neem daarvoor contact op met FreshPortal Solutions.
    3. Na akkoord op de offerte ontvang je van ons een bevestiging en gaan we voor je aan de slag. Hoe gaat dit in z'n werk?
      1. Wij gaan de technische voorbereidingen treffen en starten de aanvraag voor een SSL-certificaat.
      2. Dit certificaat dient goedgekeurd (gevalideerd) te worden door de eigenaar van de domeinnaam, dit kan op 2 manieren:
        1. In de DNS van het domein dien je een specifiek TXT-record, die je van ons ontvangt, toe te voegen aan het domein.
        2. We sturen tijdens de SSL-certificaat aanvraag een email naar een emailadres op het betreffende domein (dus bijvoorbeeld info@myflowercompany.nl), volg de instructies in deze email om de aanvraag goed te keuren.
      3. Na goedkeuring koppelen wij het SSL-certificaat aan je webshop.
    4. Je bent nu bijna klaar... de webshop moet alleen nog gekoppeld worden aan onze cloudomgeving waarop jouw webshop draait.

Laatse stap: webshop koppelen (DNS aanpassing)
    Om je webshop daadwerkelijk bereikbaar te maken voor de buitenwereld moet je nog onderstaande stappen doorlopen. Vraag hulp aan je automatiseerder, IT-afdeling of provider als dit te technisch voor je is.

1. Log weer in op het 'dashboard' of 'control panel' van je provider.
    2. In de sectie voor DNS-beheer moet je een zogenaamd CNAME-record aanmaken, bijvoorbeeld in het geval van webshop V3:
      webshop.flowercompany.nl CNAME fps-webshop-v3.freshportal.com
      Gebruik hier altijd de gegevens die wij aan je hebben doorgegeven, bovenstaande is een voorbeeld!
    3. Zodra deze wijzigingen zijn doorgevoerd, geef je dit aan ons door en bevestigen wij dat je webshop ACTIEF is onder je eigen domeinnaam.