Filteren
    • 17 May 2022
    • 2 Minuten te lezen
    • Donker
      Licht

Filteren

• Donker

Article Summary

In elk scherm dat een tabel gebruikt om data weer te geven kan je filteren wat je ziet. Op deze manier kan je snel en makkelijk de informatie opvragen die je nodig hebt.

Permanente filters instellen per tabblad

Het is mogelijk om bij een tabel meerdere tabbladen weer te geven. Elk tabblad toont de tabel, maar kan met permanente filters ingesteld worden om alleen een deel van de inhoud weer te geven. Zie het artikel over tabbladen voor meer informatie over het aanmaken van tabbladen.

Instellingen voor o.a. de tabbladen en de filters staan rechts onderaan de tabel

De filterinstellingen kan je openen door op het trechtertje te klikken. Dit opent een popup met daarin een regel voor elke kolom. Door per regel te selecteren hoe er op gefilterd moet worden kan je precies aangeven wat je in het geselecteerde tabblad weer wilt geven. Klik vervolgens op 'Opslaan' om je keuzes te bevestigen. Deze filters blijven bewaard in FreshPortal. Als je naar een andere pagina gaat, of je systeem vanaf een andere computer opent: de filters blijven staan zoals je ze ingesteld hebt.

LET OP:
    Wat op deze manier als filter ingesteld wordt, zie je niet terug in hoe de tabel er uitziet. Het beperkt alleen de informatie die weergegeven wordt (je ziet regels die aan alle filters voldoen).
    Handig om te weten
    De filterinstellingen die je via de "trechter" aanmaakt zijn alleen voor het tabblad dat je op dat moment geselecteerd hebt. Zo kan je dus verschillende overzichten maken door tabbladen en filterinstellingen te combineren.

In een tabel filteren (tijdelijk)

In een tabel kan gefilterd worden door op de tweede rij in de kolom die je wilt filteren te klikken (de rij onder de kolomtitels). Je kan dan filteren afhankelijk van de informatie in de kolom. Als er tekst staat kan je beginnen met typen en vervolgens een match uit het lijstje dat verschijnt kiezen. Als het om bijvoorbeeld een datum gaat verschijnt er een popup waarmee je de datumfilter in kan stellen.

Vergeet bij het instellen van een datumfilter niet om ook op "Toepassen" te klikken en zo het filter op te slaan. Bij een tekstfilter kan je simpelweg de tekst verwijderen, bij een datumfilter klik je op de "Reset filter" om de filter van de tabel af te halen.

Er kunnen meerdere kolommen tegelijk gefilterd worden. In dat geval zie je alleen de regels die aan alle filters voldoen. Bij te streng ingestelde filters kan het voorkomen dat je geen regels in de tabel ziet staan, omdat er simpelweg geen regel is die aan alle filters voldoet.