Kolommen
    • 11 Oct 2022
    • 2 Minuten te lezen
    • Donker
      Licht

Kolommen

• Donker

Article Summary

Elk tabblad bevat een tabel, en met filters wordt ingesteld welke informatie weergegeven wordt. Door te sorteren kan je bepalen welke regels je te zien krijgt, maar door de kolommen aan te passen kan je kiezen welke informatie vooraan staat.

Kolommen beheren

De mogelijkheid om kolommen te beheren staat rechts onderaan de tabel, naast de mogelijkheden om tabbladen en filters aan te maken (het knopje met het gereedschap).

In de onderstaande popup kunnen de kolommen aangepast worden. We behandelen de verschillende opties.

LET OP:

De knop reset pagina naar de oorspronkelijke staat zet alle kolommen terug naar de basisinstellingen van de tabel, maar dit is niet perse het minimum dat je nodig hebt om goed met de tabel te kunnen werken.

(1) Naam aanpassen

Voor sommige kolommen kan de naam (die bovenaan de kolom staat) aangepast worden. Een aangepaste naam kan hier ingevuld worden. Deze aanpassing is zichtbaar op elk tabblad waar de tabel met deze kolom er op zichtbaar is.

(2) Breedte aanpassen

De breedte van elke kolom staat hier in het aantal pixels weergegeven. De standaardbreedte wordt gebruikt als dit veld leeg gelaten wordt. Door de waarde naar boven (breder) of beneden (smaller) bij te stellen kan je de kolombreedte in de tabel aanpassen.

(3) Zichtbaarheid aanpassen

Met deze knop kan je bepalen of je de kolom in de tabel wilt zien staan. Staat de knop naar rechts (groen gemarkeerd), dan is de kolom zichtbaar. Als de knop naar links (grijs gemarkeerd) staat is de kolom verborgen van elk tabblad.

(4) Tabblad specifieke zichtbaarheid aanpassen

Deze knop werkt alleen als de kolom in het algemeen zichtbaar is (zie punt 3 hierboven). Standaard staat deze naar rechts (zichtbaar), maar mocht je deze instellingen vanaf een bepaald tabblad openen, dan kan je de kolom alleen daar verbergen door deze schuif naar links te zetten.

(5) Kolommmen vastzetten

Door een kolom vast te zetten kan informatie in die kolom niet in de tabel aangepast worden.

(6) Kolommen sorteren

De volgorde van de kolommen in de tabel (van links naar rechts) kan aangepast worden. Hoe hoger een kolom in de lijst staat, hoe verder hij naar links in de tabel verschijnt. Om een kolom te verplaatsen klik en sleep je het dubbele pijl icoon naar de gewenste positie in de lijst.

Handig om te weten

De instellingen in de popup worden pas opgeslagen als je op de knop 'Opslaan' klikt. Klik je voor die tijd buiten de popup, dan sluit deze zonder je aanpassingen definitief te maken.