(Multi-)selectie
    • 17 May 2022
    • 1 Minuut om te lezen
    • Donker
      Licht

(Multi-)selectie

• Donker

Article Summary

In een tabel kunnen meerdere regels tegelijk geselecteerd en bewerkt worden. Hieronder staan naast twee methoden om dit te doen, ook tips met betrekking tot het aanpassen.

Alles (de)selecteren

Bij tabellen staan er extra opties rechts bovenaan de tabel (de volgorde waarin deze staan kan varieëren). Een veel voorkomende optie is 'alles (de)selecteren'. Als er al een regel geselecteerd (aangeklikt) is zal een eerste keer op deze knop drukken, de regel deselecteren. Als je daarna nogmaals op de knop drukt zal je zien dat alle zichtbare regels in de tabel geselecteerd worden.

Handig om te weten

Standaard zal een tabel 20, 50, 100, of 250 regels inladen. Dit is ook direct het maximum aantal regels dat in één bewerking geselecteerd kan worden. Gebruik de aanpassing van het aantal regels (rechts onderaan de tabel) om te bepalen hoeveel regels je op deze manier kan selecteren.

Meerdere losse regels selecteren

Meerdere losse regels kunnen geselecteerd worden. Zo kan je preciezer kiezen welke regels je selecteert, of kan je een selectie van alle regels naar wens aanpassen.
    Standaard selecteer je een regel door er op te klikken. Door de Ctrl-toets ingedrukt te houden kan je losse regels aan je selectie toevoegen, of regels uit je selectie verwijderen door er op te klikken. De geselecteerde regels worden in de tabel donkerder weergegeven.

Een multi-selectie aanpassen

Om meerdere regels tegelijk aan te passen is er bij de knoppen rechts bovenaan de tabel de optie 'Selectie bewerken' (de knop met een potloodje, alleen beschikbaar als er ook een selectie aan staat).

Als je een multi-selectie (meerdere regels tegelijk) aan wilt passen krijg je een popup die alle waarden laat zien die tegelijkertijd aangepast kunnen worden. Laat je een waarde leeg, dan wordt deze niet aangepast. Waardes die je in de popup wel aangeeft worden bij alle geselecteerde regels aangepast.