Sorteren
    • 17 May 2022
    • 1 Minuut om te lezen
    • Donker
      Licht

Sorteren

• Donker

Article Summary

Een tabel kan per kolom gesorteerd worden om zo de informatie die je zoekt op een specifieke plek te krijgen.

Sorteren op een enkele kolom

Door op de naam van een kolom (de bovenste rij in de tabel) te klikken, sorteer je de hele tabel op die kolom. Als je sorteert op een kolom met tekst, dan sorteer je op die kolom alfabetisch (met eventuele lege waardes bovenaan). Klik je op een kolom met data, dan wordt de tabel gesorteerd van oud naar nieuw.

Handig om te weten

Door nog een keer op dezelfde kolomnaam te klikken draai je de sortering om. Zo kan je alfabetisch van Z naar A, en voor data van nieuw naar oud sorteren.

Soteren op meerdere kolommen

Wil je op meerdere kolommen tegelijkertijd sorteren, bijvoorbeeld eerst op klantnaam en vervolgens per klant alle orders van oud naar nieuw, dan kan dat. Sorteer om te beginnen de eerste kolom zoals je deze hebben wilt. In dit voorbeeld zijn dat bijvoorbeeld eerst de klant namen. Als je dan per klant de orders van oud naar nieuw wil zien, houdt dan shift ingedrukt terwijl je op orderdatum sorteert.

Handig om te weten

Door de volgorde van het sorteren om te draaien, dus eerst op datum en daarna op klant, krijg je per datum te zien welke klanten er allemaal een order geplaatst hebben.