Tabbladen
    • 11 Oct 2022
    • 1 Minuut om te lezen
    • Donker
      Licht

Tabbladen

• Donker

Article Summary

Tabbladen gebruik je in combinatie met permanente filters om snel tussen verschillende weergaven van de informatie in een tabel te kunnen schakelen. We hebben een speciale pagina over filters met alle informatie over hoe je deze in kan stellen.

Tabbladen kunnen geselecteerd worden aan de bovenkant van de tabel, een nieuw tabblad kan aan de onderkant van de tabel aangemaakt worden

Een nieuw tabblad aanmaken

Om een nieuw tabblad aan te maken klik je rechts onderaan de tabel op het map icoontje. Er verschijnt een popup die het volgende toont: een knop om een nieuw tabblad toe te voegen, de tabbladen die al aangemaakt zijn en alleen voor jou zichtbaar zijn, en de tabbladen die aangemaakt zijn die voor iedereen zichtbaar zijn. Daarnaast staat nog: wie het tabblad kan zien, een knop om het tabblad te bewerken (de naam of zichtbaarheid aanpassen), het tabblad naar voren of achteren te verplaatsen in de volgorde, of het tabblad te verwijderen. Voor het aanmaken van een nieuw tabblad klik je op de groene knop.

In de tweede popup die verschijnt kan de naam van het nieuwe tabblad gekozen worden. Daar onder kan aangevinkt worden of het tabblad voor iedereen zichtbaar moet zijn. Door op opslaan te klikken wordt het nieuwe tabblad aangemaakt. Door nu het nieuwe tabblad te selecteren kunnen voor dat tabblad filters ingesteld worden waarmee het tabblad andere informatie kan tonen dan de anderen.

Handig om te weten
    Als de naam van een tabblad te lang is wordt deze niet goed weergegeven in het systeem. Kies om de tabbladen overzichtelijk te houden voor een duidelijke maar korte naam.